Friday, January 9, 2015

Diskaun di Gourmet Burger Kitchen (Halal)

Burger paling sedap mestilah yang kat MRSM Pendang dulu. Maybe sebab duduk asrama semua rasa sedap. Atau abang burger ada resipi rahasia yang kita tak tau....Burger daging special double. Ha...daging 2 keping, balut dengan telur. Taknak sayur. Terbaik!


Di Edinburgh tak payah berangan nak burger macam tu. Tapi ada burger ayam yang sedap di Gourmet Burger Kitchen (GBK). Burger ayam kat sini halal, tapi kena cakap BREADED. Repeat after me, breaded breaded breaded. Ingat tu. Sebab yang grilled tu ayamnya halal tapi di grill di atas tempat sama dengan beef yang tak halal. Jus-jus daging mengalir dan melekat kat ayam yang suci tu. Terus tak halal. (Orang kedai tu yang cerita. Sila appreciate dia faham konsep halal sebenar).


Perkongsian penting di sini ialah, jika anda student anda akan dapat 30% diskaun untuk food. Any food. Cuma download app GBK, sign up, dan bawak ke kaunter masa buat order. Selamat makan!


The devineMust try:
* Camebert & cranberry burger
* Cajun blue burger
* Skinny fries (dia bagi serbuk cheese tabur lah suka hati)
* Milkshakes


Sos, tap water, dan kekacang disediakan percuma. Must try the sos kiwi okey.The app. Setiap kali order dapat akan rewards.Oh, GBK ada di George Street hujung sekali. Belakang Princes Street.
GBK ada cawangan banyak di UK. Rujuk web untuk maklumat lanjut2 comments:

  1. Salam singgah... saya tetap suka burger yang jual tepi jalan kat kampung dulu... hehehehe... memacam dia masukkan dalam buger tapi still murah

    ReplyDelete
  2. baru tahu .. tp kalau p oversea jarang makan burger. maybe p kejap2 je. adik akak pun mrsm pendang jgk dl.

    http://jalanabadi172784.blogspot.com/2015/08/sehati-sejiwa.html

    ReplyDelete