Saturday, March 17, 2012

Percutian di UK

Hari ni Mama, Abah dan Na dah berlepas pulang ke tanah air :'( tinggal lah daku seorang merantau di bumi asing ini. Sekarang saya tumpang rumah kawan. (wi fi pun pinjam dia punya). Dia pandai masak..kena berguru ni ;-)

Kebetulan cuti sekolah, jadi di samping nak hantaq saya mai sini, holiday sekali. Iyah tak mai sebab UUM tak cuti. Nanti ajak along mai noh! Since family masih di sini + belum start officially as student, saya anggap bercuti la noh. Next week baru berjuang.



Nak mengarang cerita penuh belum sempat lagi. Jadi entry ni sekadar kompilasi cerita-cerita di sebalik gambaq. Cekidout.

CERITA TIDAK MENGIKUT TURUTAN

Di London. sebab transit dari Heath trow ke Edinburgh lebih dari 10 jam, jadi kami naik taxi ke rumah cikgu Khairul di Malaysia Hall. Masa ni abah tak sihat sikit...berehat dan makan-makan kat sana. Makan nasik lemak :) masa mula-mula turun flight kat London ni sangat sejuk. 5 celcius! Masa jalan-jalan shopping ni, tak sesejuk tu..tapi gambaq ni nampak saja panas terik, hakikatnya sejuk ketaqq!


Di Heathrow sementara tunggu flight ke Edinburgh. Delay la pulak!




Jurys Inn. Hotel memang terbaik. Cantik dan bersih dan besar. Receptionist pun ramah tamah. Recommended untuk sapa-sapa yang nak mai sini :) Nak jalan pi shopping souvenir pun dekat ja..Tapi, souvenir kat sini JAUH LEBIH MAHAL dari London. Kenapa ya?



Nicolson Street. Banyak kedai makan halal.Kitchen Mousque, Kebab Mahal, apa mahal lagi tah...hehe..ada jugak Mediterranean food halal.


bukan phone booth kat Genting tew . Yang ni along Royal Mile. ada banyak.


 Kuda ku lari gagah berani....Ni dekat dengan Princess Street. Nak naik bas ke Heriot Watt. Jauh bejalan nak cari bus stop.


Nampak tak, Na yang paling seronok. Takdak stress pun. Ni gambar kat Heriot Watt. selamat jugak sampai even ambek masa panjang. TQ kat Suhana sebab bagi mama pinjam jaket hitam tu. Abah pakai jaket yang baru beli kat Royal Mile. 


Banyakkkk cerita lagi nak habaq. Tapi tak sempat nak upload sekarang. Nanti pulak ya. Semoga depa selamat sampai Malaysia esok. Rehat panjang...


cepat himpun duit nak balik Malaysia. Untuk membantu misi saya ni, sila klik Nuffnang ;-)


Jumpa lagi!

4 comments:

  1. uk kat mana?
    sebab member ada kat Sheffield

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat edinburgh..jauh sikit dari sheffield kot kan?

      Delete
  2. Hani... wah.. bestnya dah sampai sana...
    gud luck!!!
    nanti saya kumpul duwit pergi sana ya..
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kumpul kumpul..mesti mai tau che nab! hehe

      Delete