Wednesday, June 23, 2010

Header baru saya macam pelik. Kan?

Tengok header kat atas tu. Ha..tu header baru buat tadi. Ikut tutorial yang Nada bagi. Bila tengok orang lain punya header cantik-cantik, che pun teringin gak nak buat. Tapi, hasilnya centu ja la. Macam kembang setaman ja. Skema pulak tu. T_T Takpala....first timer. Sepuloh minit punya keja. Yang header orang menjerit before ni kakak che yang buat..hehe..

Tapi, soalan minggu ini, kenapakah header itu di tepi?? tak boleh kasi center. Macam cacat ja ni..kan? haish..Nada, tolong kak sat. Nada ni junior che kat maktab dulu..hehe..tapi, bab blogging ni, dia pandai woo! kalah senior..haha.. (sebenaqnya, kalau bab belajaq pun, mestila dia lagi pandai)

Hurm..buat sementara ni pakai ja dulu header bunga-bunga ni. Hello, I tak jiwang k..haha..(sapa kata hang jiwang) cuma takdak bahan and idea ja. Akan terus 'bekarya' bagi menghasilkan produk-produk lebih bermutu. Ceh. Bajet.




Eyh, sapa-sapa tau macam mana nak bagi header lebaq sama dengan body, habaq la kat che. TQ ;-)

11 comments:

  1. masa buat header ni, u kena taw berapa width page u babe :) baru dia boleh center :)

    ReplyDelete
  2. ape yang pelik??
    ok jek laa..

    ReplyDelete
  3. untuk besarkan header, ikut saiz wrap kat html template.
    kalau tak salah saya width: 930px..
    tulisan nama blog kurang jelas..boleh perbaiki lagi..

    ReplyDelete
  4. And also save it as .png, kualiti gambar lebih better than .jpg.

    ReplyDelete
  5. ha'ah kena tau width baru buleh bagi header dok center

    try & error banyak kali baru berjaya.. gudluck =P

    ReplyDelete
  6. besar pic header anda.
    kemudian re-upload gambar.
    pastikan format gambar adalah png. :)

    ReplyDelete
  7. rmai nyer bg tips kat kak hani. hehe

    ReplyDelete
  8. ouh..centu noh..terima kasih byk2 suma..akan berusaha lg ;-)

    ReplyDelete
  9. header yg chumil..bout button fb like tu, zati xdpt wat tuto cuz blog zati disable right click

    zati cdng ikut tuto kat sini =)
    http://babybiey.blogspot.com/2010/05/tutorial-button-like-facebook-di-entry.html

    ReplyDelete